Lev livet mens du kan.....
* Pattaya *

Pattaya by - beliggende 150 km sydøst for Bangkok og én times kørsel fra Bangkok lufthavn, var oprindeligt et stille fiskerleje, smukt beliggende bag og mellem mindre, skovbeklædte limestenshøje og med de skønneste sandstrande ud til Bay of Thailand.


Den eksotiske, rurale idyl blev omkring 1970 opdaget af de amerikanske soldater, som kunne slappe af i byen og rekreere sig efter Vietnam krigens svære skærmydsler, hoteller skød op og byen begyndte at udvikle sig - håndværkere, skræddere, restauranter, forretninger, barer, gadehandlere, m.v. dukkede op og byen blev til det, som den er i dag, en turistby, som drager hundredetusinder  af solhungrende turister til sig hvert år - med resultat at mange af dem forelsker sig i livet her, klimaet, kulturen, de smilende, venlige og imødekommende folk eller for den sags skyld i en af Thailands brune, kønne piger, bliver her eller tager hjem for at arrangere noget mere eller mindre permanent med Pattaya i centrum - denne by er nu et rent eventyr. Man bliver fanget af Thailand og Pattaya.

Ingen ved, hvor mange indbyggere byen, som nu er vokset sammen med Jomstien by og strand, har i dag - ikke mindst, da ca. en tredjedel af byens indbyggere er ikke registrerede udlændinge - de såkaldte farangs - eller falangs, som de lokale kalder dem, d.v.s. hvide vesterlændinge, som til fulde kan nyde det milde thailandske klima med masser af sol.
Især klimaet er godt for os danskere, byen er beliggende ved havet, som giver et mere nuanceret og stabilt kystklima med mindre udsving i temperaturerne, køligere om sommeren og varme om vinteren.

Området har et væld af diverse Driving Ranges, Golfbaner til såvel begyndere, som de mere erfarne og stort set enhver thailandsk specialitet findes her, selvsagt de formidable sandstrande, de smukkeste templer, kaldet Wats, Markedspladser, Krokodillefarme, Buggy Spring, Sea World, Zoo, Elefantfarme, minigolf og andre se- og dyrkværdigheder, o.s.v., foruden naturligvis diverse former for søsport, såsom Vandski, Dykkerskoler, Koralrevs, o.s.v., samt udflugter til nærliggende øer.

Thailand er kendt verden over for sin gode og velsmagende mad - noget krydret - specielt chilli er højt værdsat - man lærer hurtigt at sige "mai ped" (ikke krydret eller ikke stærkt), hvis man har en lidt sart mave, men i øvrigt findes der restauranter og spisesteder fra alverdens lande, Indien, Korea, Kina, Amerika, Frankrig, Italien, o.s.v. og naturligvis ikke mindst dansk mad, som serveres i ca. 10 restauranter herude. Flæskesteg med brune og hvide kartofler, frikadeller, o.s.v. er intet problem, hvis man er til det.

Som dansker har man alle ovennævnte muligheder, plus mange danske barer - mange med dansk betjening - intet mangler, selv en skomagerpot kan man få.

til forsiden
Læs mere om nattelivet i Pattaya her
Kontakt nummer i Danmark 36992904
Web Page Maker, create your own web pages.